До головної...

Особиста думка. Банк


Антон Коноваленко


Додаток 26


У кiнець |  Перелік додатків  |  Попередній |  Наступний |  Повернутись...


Підприємство — Національному Банку України


Національний банк України, надалі НБУ


Вих. № ЗП-НБУ-003 Від "27" жовтня 2020 р.


Звернення 3

Порушення ПАТ "ТойБанк" (ТаГрупа)

деяких Законів, Актів та Норм чинного законодавства України

(на двох сторінках)


01 Підприємство, надалі Підприємство, співпрацювало з ПАТ "ТойБанк", надалі Банк, за договором на розрахунково-касове обслуговування з березня 2014 року до 16 червня 2020 року.

02 З 16 червня 2020 року Банк своїми діями, свідомо і зловмисно, перешкоджає доступу Підприємства до коштів Підприємства.

03 Оскільки Підприємство вважає дії Банка цілком протиправними, нами прийнято рішення про припинення всіх видів співпраці з Банком та переведення всіх активів на рахунок в іншому банку, відповідні Пояснення 1 "Щодо блокування рахунку" (Додаток 1, на однієї сторінці, до даного Звернення 3) та Заява 1 про закриття рахунку (Додаток 2, на однієї сторінці, до даного Звернення 3) було надано Банку. Заява 1 "Про закриття поточного рахунку" э Додатком №5 до Пояснення 1.

04 Під самими різними приводами Банк відмовляється надати Підприємству доступ до його активів та перерахувати кошті на рахунок в іншому банку згідно Заяви про закриття рахунків.

05 Неодноразові звернення до Банку результатів не надалі, тому Підприємство змушено звернутися до Національного банка України, надалі НБУ.

06 В липні 2020 р Банк направив на адресу Підприємства лист Вих. № 11/106481 Від 14.07.2020 р. — надалі Відповідь 2, дивись Додаток 3, на двох сторінках, до даного Звернення 3 — в якому зазначає, що в цьому листи Банком надаються, цитуємо: "роз'яснення відносно Ваших звернень з вх. №56016 від 24.06.2020 року — Додаток 1.

07 З метою здійснення аналізу відповідності Відповіді 2 змісту Пояснення 1 та Заяви 1 та зручності викладу доказів їх невідповідності здійснена розбивка Відповіді 2 на абзаци — див. Додаток 4, на двох сторінках, до даного Звернення 3.

08 З метою здійснення аналізу відповідності Відповіді 2 змісту Пояснення 1 та Заяви 1 та зручності викладу доказів їх невідповідності здійснена розбивка Пояснення 1 на абзаци — див. Додаток 5, на однієї сторінці, до даного Звернення 3.

09 Підприємство має заявити про наступне.

10 По-перше. Див. Додаток 6, на однієї сторінці, до даного Звернення 3 — Банк і його працівники (співробітники) своїми діями фактично здійснюють службові дії, які підпадають під розгляд відповідно Статті 366 "Службове підроблення", Розділу XVII "Кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг" Кримінального Кодексу України.

11 По-друге. Див. Додаток 7, на однієї сторінці, до даного Звернення 3 — Банк і його працівники (співробітники) своїми діями фактично здійснюють службові дії, які підпадають під розгляд відповідно Статті 367 "Службова недбалість", Розділу XVII "Кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг" Кримінального Кодексу України.

12 По-третє. Див. Додаток 8, на трьох сторінках, до даного Звернення 3 — в договорі, надалі Договір, і в додатку до нього "Правила (договірні умови) обслуговування банківського рахунку та дистанційного обслуговування клієнтів корпоративного бізнесу АТ "ТойБанк", надалі Правила, яки Банк змушує підписувати клієнтів є пункти, що встановлюють пріоритет права інших країн, внутрішніх корпоративних правил іноземних компаній та внутрішніх правил Банку над Законами, Актами і Нормами чинного Законодавства України.

13 По-четверте. Див. Додаток 9, на однієї сторінці, до даного Звернення 3 — Банк і його працівники (співробітники) систематично порушують норми Закону України "Про звернення громадян".

14 По-п'яте. Див. Додаток 10, на двох сторінках, до даного Звернення 3 — Банк і його працівники (співробітники) систематично порушують норми чинного Законодавства України, а саме, норми Цивільного Кодексу України.

15 По-шосте. Дуже важливо. Див. Додаток 11, на трьох сторінках, до даного Звернення 3 — Банк і його працівники (співробітники) систематично порушують норми чинного Законодавства України, а саме, норми Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення"

16 Всі ці протиправні дії Банку і його працівників (співробітників) свідомо здійснені по відношенню до Підприємства.

17 Підприємство усвідомлює, що двічі зо одне і те ж не карають и що з низки порушень треба вибрати ті і так вибрати, щоб вони не дублювалися, але ж вважає, що навіть якщо розглядати, так би мовити, найлегші варіанти, викладеного цілком достатньо.

18 Підприємство змушено звернуть увагу НБУ на те, що, вже п’ятий місяць поспіль, внаслідок протиправних дій ПАТ "ТойБанк" Підприємство не має доступу до активів Підприємства загальною сумою більш ніж *** тисяч грн.

19 Слід підкреслити, дії Банку порушують цілу низку чинних законів України і Підприємство змушено докласти всіх можливих зусиль щодо повернення активів, які йому належать та повернути Банк в русло і береги діючого Законодавства України.

Звертаємо увагу НБУ на те, що дії Банку підривають довіру до банківської системи України і створюють загрозу її стабільності.

20 З урахуванням вищенаведеного Підприємство звертається до НБУ з проханням провести відповідне розслідування дій Банка, зробить відповідні висновки та покласти на Банк відповідно чинного Законодавства України штрафні фінансові та адміністративні санкції.

21 З урахуванням вищенаведеного Підприємство звертається до НБУ з проханням провести перевірку відповідності кваліфікації працівників Банку вимогам НБУ щодо їх рівня володіння юридичними знаннями відповідно до вимог норм чинного Законодавства України до працівників банків.

22 Просимо повідомити Підприємство про результати розслідування та санкції, які прийняти щодо Банка, на адресу Адреса.


Посада, Підприємство, Підпис, П.І.Б.