До головної...

Особиста думка. Банк


Антон Коноваленко


Додаток 26.7


У кiнець |  Повернутись...

Звернення 3. Додаток 7


Додаток 7

До Звернення 3

"Порушення ПАТ "ТойБанк" (ТаГрупа)

деяких Законів, Актів та Норм чинного законодавства України"

Банк і його працівники (співробітники) своїми діями фактично здійснюють службові дії, які підпадають під розгляд відповідно Статті 367 "Службова недбалість", Розділу XVII "Кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг" Кримінального Кодексу України.

01 Роздивимось вказану статтю.

"Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб."

02 В абзаці 25 Відповіді 2, див. Додаток 4, Банк стверджує: "Для вирішення порушеного у Зверненні питання просимо Вас надати запитувані Банком документи та відомості."

03 Слід підкреслити, що за відповідною вимогою Банка всі необхідні дані для проведення Банком ідентифікації Підприємства були надані Підприємством.

04 Двічі на прохання працівників Банку надавалися Банку копії паспортів засновників Підприємства, але ж кожен раз працівники Банку висовували якісь нові претензії до їхньої якості, яке, на їх погляд, не відповідало тим чи іншим вимогам. Надати ж інструкцію, в якій ці вимоги викладені, працівники Банку не вважали за можливе.

05 Слід підкреслити, що незважаючи на претензії до якості цих копій, вся інформація, яка в них містилася, цілком читалася.

Вважаємо таку поведінку працівників Банку неналежним виконанням службових обов'язків через несумлінне ставлення до них. Вони не малі доброї волі для вирішення цього питання, через що Підприємство вже четвертий місяць не має доступу до своїх активів — таким чином, діями співробітників Банку Підприємству завдано істотної шкоди.

06 Таким чином, у даному випадку, а також при підготовці інших листів, Банк та його працівники системно та систематично здійснюють дії, яки можуть бути кваліфіковані як "Службова недбалість" згідно Статті 367 "Службова недбалість", Розділу XVII "Кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг" Кримінального Кодексу України.