До головної...

Особиста думка. Банк


Антон Коноваленко


Додаток 53


У кiнець |  Перелік додатків  |  Попередній |  Наступний |  Повернутись...

Підприємство — Банку


На фірмовому бланку Підприємства

АТ "ТойБанк"

Адреса


Копія

Відділення АТ "ТойБанк" за адресою:

Адреса

Вих. №449 Від "27" серпня 2021 р.


ПРЕТЕНЗІЯ

ДВІСТІ ШІСТДЕСЯТ ЧОТИРИ ТИСЯЧІ П’ЯТСОТ ТРИДЦЯТЬ ДВІ ГРН. 55 КОПІЙОК


16 червня 2020 року за ініціативою АТ "ТойБанк", надалі Банк, припинено розрахунково-касове обслуговування ТОВ "Підприємство", надалі Підприємство.

17 червня 2020 року Банк попереджено Підприємством щодо кінцевого терміну — 22 червня 2020 року — поновлення доступу Підприємства до фінансових коштів на рахунках.

Банком проігноровані вимоги Підприємства.

Підприємство було змушено відкрити рахунок в іншому банківському закладі та направило Банку вимогу перерахування коштів Підприємства на його новий рахунок — лист №695 від 22 червня 2020 р.

Листування між Банком та Підприємством з приводу закриття рахунку та перерахування коштів триває 433 дні — чотирнадцять місяців — більш ніж рік.

Неодноразові звернення Підприємства до Банка результатів не надалі.

Рахунок не був закритий.

Кошти Підприємства Банк Підприємству не повертає.

Все це проходить в умовах пандемії вірусу Covid19.

26 серпня 2021 року керівник Підприємства, всупереч рекомендаціям НБУ банківським установам та громадянам України в умовах пандемії, змушений був зробити особистий візит в Банк.

26 серпня 2021 року Підприємство в черговий раз повідомило Банк про реквізити свого нового рахунку — на копії листа Підприємства працівниками Банка зроблено відмітку вх. 57-3-04/34/114 від 26.08.2021 р. — відбитків штампа або печатки Банка не має, дані працівника Банку (Посада, Прізвище та Їм’я) не вказано — документ не оформлений як треба.

26 серпня 2021 року керівник Підприємства особисто повідомлено працівником Банка — персональним фінансовим консультантом — про те, що рахунки Підприємства закриті 25 травня 2021 року.

За зверненням Підприємства працівником Банка надано Виписки, далі Виписки, за рахунками Підприємства, які закрито.

Загально сума власних коштів Підприємства, яку Банк повинен повернути — перевести на рахунок Підприємства згідно Виписок — 264532,55 грн. (двісті шістдесят чотири тисячі п’ятсот тридцять дві грн. 55 коп.)

Підприємство наполягає на перерахуванні власних коштів Підприємства на його новій рахунок, який вказано нижче.

Зауважимо. Підприємство змушено звернуть увагу Банка на те, що використання Банком терміну "Прострочена ідентифікація" має сумнівний характер — за чотирнадцять місяців листування Банк жодного разу не надав конкретної відповіді на питання: "В чому саме не пройдена ідентифікація і які саме документі або дані мають бути надані Підприємством". Посилання на "Прострочену ідентифікацію" в рамках Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" є порушенням презумпції невинуватості.

Підкреслімо. Так звана "Прострочена ідентифікація" не надає Банку права на привласнення коштів Підприємства.

Підприємство змушено звернуть увагу Банка на відсутність повідомлень на адресу Підприємства щодо закриття рахунків. Банк також не звертався до Підприємства с запитами щодо того, на якій рахунок треба повернути кошти Підприємства. Фактично Банком порушено всі норми господарської та банківської етики, пункти Договору, які стосуються взаємовідносин Банку с його клієнтами.

Фактично зо дня закриття рахунків по теперішній час — дев’яносто три дні — Банк тримав кошти Підприємства, не здійснюючі ніяких нарахувань за їх користування.

Якщо вказана сума не буде перерахована Підприємству в строк — три банківських дні — Підприємство змушено буде відповідним чином збільшити вказану суму за рахунок відповідних штрафних санкцій, зробивши відповідний перерахунок с 01 липня 2020 року.

Розрахунковий рахунок Підприємства: UA*** в АТ КБ "***", Одержувач: ТОВ "Підприємство", ЕДРПОУ ***.


Посада, Підприємство, П.І.Б., Підпис