До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 28

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


КОМУНАЛЬНИЙ КОНЦЕРН

"ЦЕНТР КОМУНАЛЬНОГО СЕРВІСУ"

м. Київ, вул. ***, буд. ***

Вих. №1806-П

від 20.12.2021 р.

П.І.Б.

М. Київ,

вул. *** (***)

будинок № ***


Шановний Їм’я По-батькові !

Комунальним концерном "Центр комунального сервісу" (далі —Концерн). розглянуто Ваше звернення від 20.11.2019 за вх. №П-1806, щодо здійснення перерахунку за послугу з централізованого опалення, щодо перевірки стану будинкового засобу обліку теплової енергії і приведення його в робочий стан.

За результатами розгляду повідомляємо наступне.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Про єдину міську службу для комплексного обслуговування споживачів житлово-комунальних послуг за принципом "єдиного вікна" на базі КОМУНАЛЬНОГО КОНЦЕРНУ "ЦЕНТР КОМУНАЛЬНОГО СЕРВІСУ" від 08.12.2016 № 1244, та на підставі укладених договорів з виконавцями послуг, Концерн здійснює обслуговування споживачів з питань нарахування та обліку житлово-комунальних послуг.

Порядок здійснення нарахувань за послугу з централізованого опалення врегульовано Законом України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" від 22.06.2017 №2119-VIII (далі — Закон) та Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 (далі — Правила).

Згідно із даними програмного комплексу за адресою зазначеною у зверненні, будинковий засіб обліку теплової енергії непрацездатний.

На підставі п. 12 Правил, у разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії у багатоквартирному будинку, де окремі або всі квартири обладнані квартирними засобами обліку теплової енергії, споживачі, які не мають таких засобів обліку та які не передали виконавцю показання квартирних засобів обліку теплової енергії, оплачують таку послугу за показаннями будинкового засобу обліку теплової енергії пропорційно опалюваній площі (об'єму) квартири, не враховуючи витрати теплової енергії виконавця, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які є власниками або орендарями приміщень у цьому будинку, та сумарних витрат тепла за показаннями усіх квартирних засобів обліку.

Відповідно до ч. З ст. 9 Закону, у разі виходу з ладу або втрати вузла комерційного обліку, до відновлення його роботи або заміни комерційний облік здійснюється розрахункове відповідно до методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства, з урахуванням середнього споживання теплової енергії — протягом попереднього опалювального періоду.

Згідно із даними програмного комплексу, в грудні 2019, по особовому рахунку за адресою зазначеною у зверненні було здійснено коригування нарахувань (знято нарахування по будинковому засобу обліку теплової енергії) по вказаній послузі за період з 27.10.2019-31.10.2019, що буде відображено у відповідному рахунку-повідомленні в наступному розрахунковому періоді.

Виконавцем послуги з централізованого опалення за вказаною у зверненні адресою з 01.05.2018 є КП "Київтеплоенерго".

Між Концерном та КП "Київтеплоенерго", на підставі Розпорядження від 08.12.2016 № 1244, укладено Договір від 15.03.2019 № 995/ЕЗ-19, відповідно до умов якого Концерном направлено запит до КП "Київтеплоенерго", з метою отримання інформації щодо проведення перевірки будинкового засобу обліку теплової енергії та вжиття заходів щодо можливості приведення його в робочий стан, про що Вас буде поінформовано додатково.


З повагою

Начальник управління з питань

звернень споживачів Прізвище та Їм’я

Виконавець Прізвище та Їм’я (044) 591-21-33