До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 37

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

«КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ

З ОБСЛУГОВУВАННЯ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ м. КИЄВА"

вул. Білоруська, 1 м. Київ, 04050,

тел. (044) 483-99-06, тел./факс (044) 483-96-15

keryucha@ukr.net

код ЄДРПОУ 34966254

Вих. № ко-306 від 19.04.2021 р.

на № не вказано від не вказано

Адресат:

Їм'я, Прізвище

Шановний пане, Їм'я!

В КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" розглянуто Ваше колективне звернення щодо залиття підвального приміщення будинку за адресою ***.

За результатами розгляду повідомляємо.

Обслуговуючою організацією 31.03.2021 проведено обстеження мереж холодного/гарячого водопостачання та каналізації в підвальному приміщенні вищезазначеного будинку та встановлено, що вони знаходяться в задовільному технічному стані, витоків немає, негайної заміни та ремонту не потребують.

При обстеженні елеваторного вузла (балансової належності КП "Київтеплоенерго") будинку № 20-А на вул. Я. Корчака виявлено пошкодження вентілю, що призводить до протікання у підвальне приміщення.

КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" надіслала лист до КП "Київтеплоенерго" щодо усунення пошкодження на елеваторному вузлі вищезазначеного будинку.

Одночасно зазначаємо, що через нехтування мешканцями житлового будинку правил експлуатації сантехнічного обладнання в будинку № 20-А на вулиці Я. Корчака періодично відбувається засмічення мереж водовідведення з витоками в підвальне приміщення. На теперішній час витоків з каналізаційної мережі не має.

Електричні внутрішньобудинкові мережі, головний розподільчий щит будинку та поетажні електрощитові знаходяться в задовільному стані.

Згідно наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 № 150 "Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд" роботи з ремонту сходових клітин з заміною вікон відносяться до робіт капітального характеру і виконуються за рахунок бюджетних коштів, відповідно до міської Програми ремонту, або за рахунок власників житлових і нежитлових приміщень.

Відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" від 14.05.2015 № 417-VIII обов'язки щодо управління спільним майном багатоквартирних будинків покладаються на їх співвласників-власників квартир та нежитлових приміщень. Так, згідно статті 7 зазначеного Закону, кожен співвласник несе зобов'язання щодо належного утримання, реставрації, поточного і капітального ремонту, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку.

Разом з цим, рішенням Київської міської ради від 22.12.2016 №780/1784 зі змінами (рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 262/7835) затверджено Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва (далі — Положення).

Згідно Положення, ініціативна група співвласників багатоквартирного будинку, сформована відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", готує заявку за формою згідно з додатком до цього Положення та подає її Комунальному підприємству "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва".

Подання заявок, скликання зборів співвласників та вирішення інших питань відповідно до Положення щодо багатоквартирних будинків, у яких створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку або житлово-будівельний (житловий) кооператив, здійснюється з урахуванням положень актів законодавства, що регулюють діяльність таких об'єднань чи кооперативів.

Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" після отримання заявки складає дефектний акт та визначає в установленому порядку очікувану вартість робіт, зазначених у заявці.

Ініціативна группа (так у тексті — правильно — група) після отримання дефектного акта та інформації про очікувану вартість робіт, зазначених у пункті 4 Положення, скликає збори співвласників багатоквартирного будинку, якими в установленому порядку приймаються рішення з таких питань.

— Остаточне визначення виду, складу та обсягу робіт;

— Укладення із замовником договору про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт;

— Спосіб визначення частки кожного співвласника багатоквартирного будинку у фінансуванні робіт;

— Спосіб накопичення коштів співвласників багатоквартирного будинку для співфінансування робіт та порядок їх передачі замовнику робіт;

— Визначення уповноваженої особи з числа співвласників багатоквартирного будинку (далі — уповноважена особа) на укладення із замовником договору про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт цим підприємством, представлення інтересів співвласників багатоквартирного будинку щодо питань, пов'язаних із здійсненням робіт (у т. ч. при підписанні актів виконаних робіт).

Рішення зборів співвласників багатоквартирного будинку оформлюються в установленому порядку протоколом, один примірник якого надається уповноваженою особою коммунальному (так у тексті — правильно — комунальному) підприємству "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва".

Комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" після отримання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку:

— Визначає остаточну вартість робіт та узгоджує її з уповноваженою особою;

— Після накопичення співвласниками багатоквартирного будинку не менше 80% необхідної суми коштів співвласників, передбачених у пункті 2 Положення, інформує заявника про виникнення підстав і потреби у використанні бюджетних коштів для співфінансування робіт по цьому багатоквартирному будинку.

Положенням передбачено, що за ініціативою власників житлових та нежитлових приміщень, за умови оплати ними на:

— капітальний ремонт покрівлі — 10 %;

— заміна огороджувальних конструкцій (вхідні групи, вікна в місцях загального користування тощо) — 30 %;

— утеплення фасаду — 30 % (за наявності погодного регулювання, у тому числі ІТП);

— реконструкція, капітальний ремонт, технічне переоснащення інженерних мереж (у тому числі ІТП) — 30 %;

— інші роботи спільного майна багатоквартирного будинку — 30 %.

Детальну інформацію щодо реалізації програми можна отримати в сервісних центрах комунального концерну "Центр комунального сервісу" (телефон гарячої лінії: 247-40-40), а також в КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" тел. 483-80-39, вул. Білоруська, буд. 1.


С повагою

Директор, Підпис, Їм’я, Прізвище.

Виконавець, Підпис, Їм’я, Прізвище, 4008215.