До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 36

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


Даний лист отримано як відповідь на електронне звернення.

Відповідь була представлена також в електронному ж вигляді.

Звертає на себе увагу оформлення і зміст листа:

— немає підписів відповідальних осіб та зазначення посад тих, хто готував відповідь;

— текст "йде" одним суцільним потоком без розбивки на абзаци (розбивка на абзаци у даному випадку здійснено Автором);

— в тексті немає ніякої конкретики — лише посилання на "керівні" документи, які покладені в основу регулювання діяльності відповідних організацій — жодного акту, жодного документа, що підтверджує проведення відповідних робіт, не надано, як не надано і актів проведення обстежень або експертиз, підтверджують висновку, що представлені в листі.


Від info@kte.kmda.gov.ua


Реєстраційний номер: Ел.3/28/542/40-Вих

Реєстраційна дата: 18.01.2021:14:01:00

Доброго дня!

СП "КИЇВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ" КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" розглянуто звернення щодо усунення аварії та затоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою ***.

Повідомляємо, що в терміни, зазначені у зверненні, з метою усунення аварійного пошкодження теплових мереж та відновлення теплопостачання будинку, відбувалось проведення ремонтних робіт на зовнішньому трубопроводі розподільчих мереж. Виконання робіт завершено 11.01.2021.

У разі виникнення пошкоджень на теплових мережах КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" для уникнення залиття та аварійних ситуацій персонал Підприємства оперативно відключає пошкоджені ділянки теплових мереж та проводить ремонтні роботи.

Також зауважимо, що для запобігання потрапляння води до підвальних приміщень будівель нормативними документами передбачено виконання герметизації інженерних вводів. — п. 2.8.2 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, що затверджені наказом Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 №76 (далі — Правила).

Встановлено, що підчас підготовки житлового фонду до експлуатації в зимовий період виконуються такі роботи — забезпечення належної гідроізоляції фундаментів, стін підвалу і цоколю та їх сполучення із суміжними конструкціями, — в п. 4.1.10 Правил зазначено, що не допускаються зазори в місцях проходження всіх трубопроводів через стіни і фундаменти.

Уведення інженерних комунікацій у підвальні приміщення через фундаменти і стіни підвалів повинні бути герметизовані й утеплені, — п. 22 Додатку до Положення про порядок підготовки систем теплоспоживання споживачів до опалювального сезону у м. Києві, що затверджене розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.08.2008 №1117, визначає, що для своєчасної підготовки системи теплопостачання до опалювального періоду серед іншого потрібно виконати герметизацію інженерних вводів (теплових мереж, водопроводу, каналізації) в будівлі і споруди з типовим рішенням.

Відповідно до розділу 4 Правил за належним станом фундаментів та стін підвалів будинків повинна слідкувати житлово-експлуатаційна організація, яка відповідно до укладеної угоди є виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Додатково слід зауважити, що нормативними документами передбачено вимоги стосовно наявності в підвальних приміщеннях справних дренажних систем для відведення вод (п. 6 розділу IХ Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, що затверджені наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 №620/378, та п. 5.8.5 Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, що затверджені наказом Міністерства палива та енергетики України від 14.02.2007 №71).

Виходячи з вищенаведеного, відповідальність за обслуговування приміщення підвалу, зокрема за герметизацію вводів та стан внутрішньобудинкових мереж, несе балансоутримувач будинку на вул Я. Корчака 20-А — комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва".

Відповідно до Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" (далі — Закон), зокрема згідно з п. 4 ст. 3 Закону, вузли комерційного обліку належать на праві власності власнику (є спільною сумісною власністю співвласників) будівлі.

Відповідно до ч. 5 ст. 3 Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" (Закон) відповідальність за збереження і цілісність вузлів комерційного обліку покладається на власника (співвласників) будівлі (її частини), в якій їх встановлено.

Водночас інформуємо, що відповідно до вимог Закону витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, їх обслуговування та заміну складових частин відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків за встановлення вузлів комерційного обліку, їх обслуговування та заміну складових частин.

Обслуговування та заміна вузлів комерційного обліку здійснюються оператором зовнішніх інженерних мереж відповідно до цього Закону з урахуванням вимог Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність".

Формування витрат, пов'язаних із встановленням, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку, здійснюється окремо за кожним видом діяльності (встановлення, обслуговування, заміна вузлів комерційного обліку), облік яких також ведеться окремо.

Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) від 24.12.2019 №2244 встановлено лише розмір внесків за обслуговування КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" вузлів комерційного обліку теплової енергії (огляд, опломбування/розпломбування, періодична повірка, ремонт).

Функціональна перевірка теплолічильника здійснюється один раз на місяць при знятті показань інженером КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО".

Інформацію про необхідність позачергової перевірки через залиття підвалу направлено у відповідний підрозділ.

Теплолічильник встановлено згідно з проектом, розробленим спеціалізованої організацією.


Підпис відсутній