До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 21

У кiнець |  Повернутись...

Мешканці — ЗеленБуду


"Київське комунальне об’єднання

зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста

“Київзеленбуд”

В.О. генерального директора

Королю Олексію Валентиновичу

04053 м. Київ, вул. Кудрявська, 23.

Громадянина України

Що мешкає за адресою

Вих. № *** від "**" ****** 202 * р.


Запит

Прошу надати інформацію за запитом (надалі — Запит) на підставі норм та положень діючого законодавства України, поміж іншим:

— Цивільний Кодекс України (надалі — ЦК) — Стаття 1163. Усунення загрози життю, здоров'ю, майну фізичної особи або майну юридичної особи: 1. Фізична особа, життю, здоров'ю або майну якої загрожує небезпека, а також юридична особа, майну якої загрожує небезпека, мають право вимагати її усунення від того, хто її створює.

— Закон України "Про звернення громадян" (надалі — Про звернення)— Стаття 1. Звернення громадян: Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

— Статут Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд” (надалі — Статут) — Стаття 1. Пункт 1. 1.2. Об’єднання є територіальним об’єднанням підприємств зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста, що виконують комплекс робіт із зеленого будівництва, утримання зелених насаджень, що закріплені за підприємствами на праві господарського відання, технічного нагляду за зеленими насадженнями міста, закріпленими та підконтрольними їм, вирощування та реалізації садивного матеріалу декоративних дерев та кущів, квіткової та овочевої продукції, насіння газонних трав, надання послуг замовникам в озелененні та благоустрою території, виробництві та реалізації товарів народного споживання і деревини та т. ін.

Інформація за запитом потрібна для усунення загрози життю, здоров'ю, майну фізичної особи або майну юридичної особи.

Мешканцями будинку №*** по вул. *** м. Києва було здійснено неодноразові звернення до Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд”(надалі Об’єднання) щодо кронування та вирубання небезпечних дерев, що розташовані як на прибудинкової території відповідного житлового будинку так і на прилеглої до неї (все ці листування, якщо вони втрачено працівниками Об’єднання, можуть бути надані додатково).

Незважаючи на те, що загроза життю, здоров'ю та майну від зазначених дерев існує досить тривалій час, вона і досі не усунена.

З метою реалізації прав громадянин України, його конституційних прав, які реалізуються на підставі діючого Законодавства України, потребую надати наступну інформації.

Якимі саме Законами та постановами регламентується виробнича діяльність Об’єднання у місті Києві?

Слід підкреслити, на відповідному сайті Об’єднання — надалі — Джерело 1 — http://kievzelenbud.com/about/zakonodavcha-baza/ відповідна інформація відсутня.

Джерело 1 інформує про Статут, Антикорупційну програму, та напрямки діяльності взагалі.

Інформація про джерела та цілі фінансування — відсутня — необхідно надати.

Інформація про зони відповідальності — відсутня — необхідно надати.

Інформація про методологію зберігання, обстеження та оновлення зелених насаджень відсутня — необхідно надати.

Джерело 1 акцентує комерційну складову діяльності Об’єднання, ніяк не повідомляє про роботи та виді діяльності, які реалізуються за бюджетні кошти. А між тім Об’єднання експлуатує комунальну власність (обладнання та основні фонді) та користується нею як для виконання бюджетних завдань, так і в комерційний діяльності.

Виникає питання, яким саме чином здійснюється розподіл фінансових надходжень від "бюджетної" та "комерційний" діяльності, яким саме чином здійснюється орендна плата за використання комунального майна при виконанні комерційних завдань?

Коли і яким саме чином зелені насадження на території, які зараз іменуються прибудинкові, були виведені з юрисдикції Об’єднання (якщо вони до неї не належать зараз), до чиєї юрисдикції належать рослини які знаходяться на території, яка не є прибудинкової?

Ким, яким саме чином та є якою періодичністю здійснюється обстеження зелених насаджень на території міста?

Яким саме чином та за який рахунок здійснюється страхування громадян міста від нещасних випадів при руйнуванні зелених насаджень та виплати компенсації постраждалім при цьому.

Яким саме чином та у якому порядку здійснюється компенсація за посадки та догляд за зеленими насадженнями за ініціативою членів громади?

Чи передбачені штрафі за необґрунтоване вирубання зелених насаджень?

Яким саме чином та у якому порядку здійснюється обґрунтування необхідності вирубання зелених насаджень? Чи потрібен для цього дозвіл і ким він відається?

Чому не є реалізованою на Джерелі 1 можливість за запитом громадян отримати від інформаційно-аналітичної системі дані щодо розташування зелених насаджень та відповідальним за їх догляд, графіку обстеження їх стану та таке інше?

Ця низка питань виникла внаслідок дівування тим, що незважаючи на постійне зростання цін на послуги в комунальної сфері їх якість стрімко падає.

Тому, що досить імовірна загроза життю, здоров'ю, майну членів громади не ліквідована якомога швидше, а, збільшуючись з часом, залишається, а відповідні особи подовжують листування заміст того, щоб надати наказ щодо швидкого іі усунення…

В рамках діючого законодавства, в рамках ситуації, яка склалася, наполягаємо на відповіді на вищенаведені запитання.

Наполягаємо на терміновому усуненні джерела небезпеки.


Підпис, дата