До головної...

Особиста думка. Банк


Антон Коноваленко


Додаток 17


У кiнець |  Перелік додатків  |  Попередній |  Наступний |  Повернутись...

Підприємство — Банку


ТойБанк

Вих. №0696 Від 23 червня 2020 р.


Щодо блокування рахунку

01 17 червня 2020 року Підприємство, надалі Клієнт, направив АТ "ТойБанк", надалі Банк, лист №689 с додатками 1 та 2, в якому наполягає на наданні доступу до рахунків не пізніше 22 червня 2020 року (Додатки 1, 2 та 3).

02 У своєму листи №б/н від 15.06.2020 р., Додаток 4, Банк повідомляє, цитуємо: "Банк у порядку, встановленому відповідним суб'єктом державного фінансового моніторингу, зобов'язаний уточнювати інформацію про клієнта у випадках, визначених законодавством.

03 Оскільки термін проходження Вами повторної ідентифікації прострочено, Банк буде змушений заблоковувати Ваші рахунки протягом наступного календарного місяця."

04 І далі: "Дана вимога регламентується, зокрема ст. 64 Закону України "Про банки і банківську діяльність" №2121-III від 07.12.2000 (зі змінами та доповненнями), ст. 9 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" №1702-VII від 14.10.2014 р. (зі змінами та доповненнями), Положенням про здійснення Банками фінансового моніторингу (затвердженого Постановою Національного Банку України від 26.06.2015 р. N 417, з наступними змінами та доповненнями) та внутрішніми процедурами АТ "ТойБанк".

05 Як слід з цього листа та дій Банку, Банк прийняв на себе функції законодавчої, судової та виконавчої гілок влади України, та до того ж ще виконує і функції покарання. Проте Клієнт не злочинець, а Банк не суддя.

06 Банк робить вигляд, що Клієнтом "повторна ідентифікація прострочено", насправді ж це Банк не в змозі належним чином провести ідентифікацію, а трактування Банком діючого законодавства України не відповідає дійсності та є прямим порушенням не тільки низки законів, які регламентують підприємницьку діяльність в Україні, а і суперечать нормам Конституції України та міжнародного права.

07 Будучі не в змозі забезпечити нормальне проведення ідентифікації, Банк призначає Клієнта, цитуємо за назвою вищенаведеного Закону: розповсюджувачем зброї масового знищення, терористичною організацією, організацією, яка легалізує доході, отримані злочиннім шляхом!

08 Слід підкреслити, що це робить Банк, якій повністю володіє інформацію про рух фінансових коштів на рахунку Клієнта, і робить це Банк по відношенню до підприємства, яке працює на ринку України с 26-ого червня 1999 року — більш ніж двадцять років.

09 Природно, що ні о якої, цитуємо Додаток 4, "сподіваємося на подальшу тривалу і плідну співпрацю", о ніякої співпраце не може бути і речі. Після порушення Банком умов Договору на розрахунково-касове обслуговування у вигляді безпідставного блокування рахунку Клієнта та призначення (!) Клієнта розповсюджувачем зброї масового знищення, терористичною організацією, організацією, яка легалізує доході, отримані злочиннім шляхом, Клієнтом прийнято рішення негайно припинити будь-яке співробітництво с Банком.

10 Надаємо Заяву щодо закриття рахунків Клієнта у Банку із зазначенням реквізитів для перерахування залишків коштів Клієнта на його новий рахунок — Додаток 5.

11 В рамках монетизації вибачень від Банку та компенсації Банком фінансових, моральних та репутаційних втрат Клієнта, отриманих внаслідок дій Банку, пропонуємо Банку перерахувати на рахунок Клієнта чотириста тисяч грн. безповоротної фінансової допомоги на ведення господарської діяльності, без НДС — Додаток 6 (відпоідний рахунок).

12 В рамках монетизації вибачень від Банку та компенсації Банком фінансових, моральних та репутаційних втрат громадянина України П.І.Б., отриманих внаслідок дій Банку, пропонуємо Банку перерахувати на його рахунок, дивись Додаток 7 (реквізіти), сто тисяч грн. безповоротної фінансової допомоги.

13 Якщо пропозиції Клієнта щодо врегулювання вищенаведених питань не будуть прийняти та виконані к 29 червню 2020 року, Клієнт залишає за собою право після десятої години ранку 29 червня 2020 року звернутися за відповідними поясненнями з приводу дій Банку до Національного Банку України та організувати збір коштів від громадян України та інших країн на підтримку Клієнта заради компенсації збитків внаслідок дій Банку.


Посада, Підприємство, Підпис, П.І.Б.